Kipróbáltam: Philips Lumea IPL

2014. május 23. - BeautyCat
Azon szerencsés bloggerek közé tartozom akik tesztelhették a Philips Lumea IPL tartós szőrtelenítő készüléket. Nagyon örültem a lehetőségnek, kíváncsi voltam az otthon használható IPL készülékek eredményességére, amit most a saját bőrömön is megtapasztalhattam. Eddig ha tartós eredményt szerettünk volna azt csak professzionális szalonokban kínálták, viszont ezzel a praktikus kis IPL készülékkel már az otthonunk kényelmében is elérhető a tartós szőrtelenítés.



A készüléket láb, bikinivonal, has, kar, hónalj szőrtelenítésére egyaránt lehet használni (a Precision Plus készüléket már az arcon is!). 5 állítható fényenergia-beállítással rendelkezik, így személyre szabható a megfelelő beállítás, ami egyszerre gyengéd a bőrhöz, de mégis hatékony. A táblázaton látható, hogy milyen bőr és szőrzet színnél használható a készülék (nagyon sötét bőrszín és/vagy nagyon világos szőrszín esetén nem hatásos és nem biztonságos).


A használata nagyon könnyű és praktikus, a kezelések között nem kell megvárni mire újra szőr nőne az adott területen. A biztonságra is figyeltek, nem lehet "véletlenül villantani" a készülékkel, a lámpa előtt nyomásérzékelők vannak és a készülék csak akkor villant, ha a hátulján a READY felirat világít. Az első 4-5 alkalommal le kell borotválni a területet ahol a készüléket használni szeretnénk, erre a későbbiekben már nem lesz szükség mivel a kezelések között a szőr 1-2 hét alatt természetes módon kihullik. Az optimális szőrtelenítés nem érhető el egy alkalommal (mivel csak a növekedési fázisban levő szőrszálak fogékonyak a kezelésre), viszont már a második alkalom után a szőr mennyisége észrevehetően csökken, 4-5 használat után pedig már a bőr felkészítésére (borotválás) sincs szükség. Az első pár kezelés között 2 hét szünetet érdemes tartani, a kívánt hatás elérése után pedig 6 hetente megismételni a kezelést.


Szerencsére a kezelések nagyon gyorsan elvégezhetőek, hónalj esetén 1-2 perc, egy teljes lábszár kezelés sem hosszabb 8 percnél. A készülék vezeték nélkül működik, így jóval kényelmesebb a használata, illetve nem kell hozzá különböző cserealkatrészeket venni (a lámpa hosszú élettartama szavatolja a 10.000 villanásnyi használhatóságot, ez hozzávetőleg 5 évre elegendő). Arra fontos figyelni, hogy a Lumea kezelése során kerülni kell a rendszeres napozást, vagy ha mégis napoznánk, utána a következő kezeléssel legalább két hetet várni kell. A teszt ideje alatt sikerült elérnem az optimális szőrtelenítési hatást, könnyen és gyorsan használható volt a készülék és csak a bababőr simaságú bőr maradt utána! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://beautycat.blog.hu/api/trackback/id/tr911811373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabriella Ember 2014.05.23. 17:32:57

hű, ez nagyon jó! :) kezdhetek gyűjteni :D

Lora 2014.05.23. 21:00:23

valami részletesebbet nem osztasz meg majd a tapasztalataidról? nagyon régóta kerülgetem a készüléket, de nem igazán olvastam róla sehol sem eddig véleményt és anélkül nem merem megvenni.. pl mennyi ideig tart, hány százaléka kopik ki és mennyi idő alatt a szőrnek stb. :)

evil-she-devil 2014.05.23. 21:10:52

Nekem 4 kezelés fért bele a tesztelésbe, a második kezelés után a szőr fele nőtt csak vissza, kb. a negyedik kezelést 90% körül saccolnám. 5-6 alkalom teljesen reális, hogy elég a "szőrtelenség" eléréséhez (6 alkalom=2 és fél hónap). Utána pedig 6 hetente elég használni. Engem ez a 4 kezelés meggyőzött, hogy kell egy ilyen :)

dyna 2014.05.27. 22:54:23

Hümmm. Én másfél éve "járok" az Aestheticába tartós szőrtelenítésre, én elhittem és változatlanul így gondolom, h a hosszútávú és valóban tartós megoldás nem érhető el ezekkel a kisebb teljesítményű és sokkal olcsóbb gépekkel. Persze, nem kívánom, h neked visszanőjön a szőröd, nem erről van szó! ;)

Nyilván páciens és páciens között is különbségek vannak, hormonok, szőrerősségek, ki tudja még mi. Egy ismerősöm és egy barátnőm próbálta ki előttem és az ő pozitív tapasztalatai után fizettem be végül én is, épp egy 1+1-es akció keretén belül, így én a fazonom mellé a hónaljam "ajiba" kapom. A lábszőröm "sajnos" világos hozzá, mármint persze, lenne pár szál, amit épp elkap a készülék, de nem sokat érne, így ott marad az epilálás.

A 4. kezelésen vagyok túl (vagyis a felén, már fizetnem sem kell, mert az első négynél kell részletekben odaadni), a szőreim nagyon nagy része eltűnt. A fazonomnál mondjuk 80%-osnak mondom az állapotot (mert a sok szöszke "pihe" sajnos megmaradt, a hónaljam picit világosabb, így ott kevésbé eredményes, mondjuk 60%. De már ez is remek és még bízom a bónusz százalékokban, lelkesen borotválok (itt a kezeléssorozat végéig ezt kell csinálni, fura is a fazonomnál, plána, h a kinövő, maradék szőr sokkal puhább, mint a régi, epilált volt. :D
Az én példámon is három barátnőm lelkesedett fel, ráadásul kettő sötét szőrű, neki a legszerencsésebb ilyen szempontból a kiinduló állapot, kevesebb fájdalommal is jár (mert gyengébb fokozaton kapja a dózisokat és nem maradnak meg a szöszke pihék). Megéri, pláne a különféle akciókkal (asszem Joy napokon szoktak 50%-os akciózni, Glamouron meg az 1+1-es ajánlat van).

Egyébként jól hangzik ez is, kár, h nem lehet az ember fele szőrös területét ezzel kezelni, a másikat meg professzionális körülmények között villantgatni, h kiderüljön 10 év múlva, melyik is éri meg jobban... :D ;)

evil-she-devil 2014.05.27. 23:19:20

Hát, fénnyel történő szőrtelenítés szempontjából szerencsés vagyok; világos bőr/sötét szőr kombinációval nagyon jól működött a gép. Tudom jól, hogy ezek vissza fognak nőni, ez a gép is csak tartós szőrtelenítést ígér, mivel 6 hetente használni kell az eredmény megtartásáért. Nekem kifejezetten az ötlet tetszik, hogy otthon pikk-pakk végzek ezzel és sokkal hatásosabb mint egy epilátor vagy a gyanta. Nem kell időpontozni és elmenni egy szalonba, ami természetesen tartósabb, hanem otthon, kb 30 perc alatt jól végigvillogtatom magam.

Illetve ha azt nézem, hogy ezzel mennyi területet meg lehet oldani 5 éven át, még az árát sem találom húzósnak (láttam, hogy az én szőr és bőrszínemmel hatásos és működik a dolog). Nem mérném és nem is tudom összemérni a profi szalonokban történő tartós szőrtelenítéssel, sajnos (még) nincs ebben tapasztalatom, de amint lesz biztos megírom mert érdekesen hangzik! :)

Unknown 2016.05.11. 11:51:57

Na és Fájdalmas ennek a gépnekua használata?

Névtelen 2016.05.15. 20:25:24

Két kezelés között szabad szőrteleníteni?
süti beállítások módosítása