Őszi/téli bőrápolás olajokkal

2015. október 18. - BeautyCat
Nagyon hirtelen köszöntött be az ősz és a hideg, a hűvösebb időszakra tipikusan szárazsággal reagál a bőröm. Mivel az évszakok változásán nem tudok alakítani, így inkább a bőrömet próbálom megóvni a kiszáradástól és olyan termékekre váltok, amik jobban hidratálnak.



A hidratálást már zuhanyzás közben elkezdem, jelenleg a Nivea Natural Oil olajtusfürdőjét használom. 55%-os természetes olajtartalma van, de itt ne valami sűrű, ragacsos cuccra gondoljatok, a tusfürdő állaga nagyon folyós, könnyű használni. Nem leszek tőle ragacsos és a lemosás után sem marad az a síros-olajos érzet a bőrön. Az illata visszafogott, nem nagyon lehet érezni, de a hatását igazán megszerettem. Selymes és puha lesz a bőröm a használat után, így zuhanyzás után már csak a kritikusan száradásra hajlamos részekkel kell foglalkoznom.

Itt már kombinálom a dolgokat, ugyanis két terméket egyszerre használok. A lábaim télen az extra száraz fogalmán is túltesznek, így elfér az extra ápolás. A Nivea Q10 Plus testápolóolaját szoktam a lábaimon eloszlatni, szinte azonnal megszünteti a bőrszárazságot, emellett a Q10 koenzim tartalmának köszönhetően feszesíti is a bőrt, ami ugye sosem árthat, bár ezt igazán nehéz megfigyelni. Általában erre szokott jönni egy nagy klasszikus, a Nivea intenzív testápoló tej. Elég egy vékony réteget felvinni belőle és a maradék olajjal együtt magába szippantja a bőröm, bár van hogy a tenyeremben a testápoló tejbe csöpögtetem a szárazolajat és úgy viszem fel. 



Ezzel a módszerrel szerintem még a legszárazabb bőr is jól bírja, ezt a speciális kombót használom még az alkaromnál és a könyököknél is, ezek a területek szintén extrém szárazságra hajlamosak. Hiába szívódik be viszonylag gyorsan, ez nálam szigorúan lefekvés előtti program, mivel a nagyját gyorsan eltünteti a bőröm, de félek hogy öltözés után a maradékot a ruhám szippantaná magába ami mégsem túl kellemes.

Míg a szárazolaj minden bőrtípusra való, addig az olajtusfürdőt és az intenzív testápoló tejet száraz és nagyon száraz bőrre fejlesztették ki. Nem csak hidratálnak, hanem olaj tartalmuknak köszönhetően segítenek regenerálni a bőr lipidrétegét is.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautycat.blog.hu/api/trackback/id/tr8811811073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása