Nivea Protect & Bronze barnulást támogató napolaj spray

2015. július 08. - BeautyCat


Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos dolog a fényvédelem, pedig nyáron erre még jobban oda kell figyelni. Egy legutóbbi tanulmány szerint a magyar nők 61%-a nem használ napozókrémet. Megdöbbentően magas ez a szám, az embereknek nem a kedvence a napvédő kozmetikum használata, viszont nélküle fölösleges veszélynek tesszük ki a bőrünket. Ezeknek a használatával is lebarnulhatunk, nem égünk le és a bőrünk egészségét is védi, arról nem beszélve, hogy a ráncok kialakulása ellen is nagyon hatékony. Számomra nagyon fontos a fényvédelem, nagyon könnyen leég a bőröm, így mindig használok valamilyen napozóterméket.

A Nivea nemrég egy izgalmas kampányt indított, egy UV kamerával szemmel láthatóvá tették, hogy milyen hatást gyakorol az UV sugárzás a bőrre. Az UV fotográfia ugyanis kiemeli a bőr pigmentációját, egy átlagos fényképpel összehasonlítva ezeken a képeken a világosabb arcbőr nagyon halványnak, a sötétebb bőr pedig még sötétebbnek tűnik. Az egyenetlen, foltos pigmentáció a jele annak, hogy az adott bőrfelület a múltban gyakran ki volt téve az UV sugárzásnak – a bőr károsodása elsősorban azokon a helyeken jelenik meg, amelyek rendszeresen ki vannak téve a napnak, például az arcon vagy a kezeken.


A Nivea Sun Protect & Bronze, mint neve is mutatja, egy kettős hatású termék, amellyel a barnaság és a védelem egyszerre teljesül. Úgy segíti a bőr barnulási folyamatát, hogy közben óvja a bőr egészségét is: édesgyökér kivonattal aktiválja a bőr melanin termelését, és a bőr saját védelmi rendszerét erősítve „dupla védelmet” ad a napsugárzás káros hatásaival szemben, hogy a lehető leghamarabb érhessük el a kívánt bőrszínt. Az áttetsző, vízálló olaj kiemelkedően hatékony UVA/UVB szűrő rendszert tartalmaz, hidratálja a bőrt, és kiemeli annak ragyogó barna színét. Az egész testre nagyjából 6 teáskanálnyi napozószert kell felkenni – egyet-egyet mindegyik karra, egyet-egyet mindegyik lábra, egyet a test elülső (mellkas, has) részére és egyet a hátra. Érdemes külön figyelmet szentelni az érzékenyebb részeknek: a fülek, az orr, az ajkak, a tarkó hajlamosabb a leégésre, de a vállak, a csípő, a hát alsó része és a térd hátoldala is érzékeny lehet.


Az első amit egy napozóterméknél megnézek a faktorszám, minimum harmincas fényvédő faktoros terméket vásárlok, fehér bőrnél szerintem ez a minimum, ezekkel mindig sikerült elkerülnöm a leégést. A termék csomagolása egyszerűen szuper, szeretem a pumpás kiszerelést, de mivel olajról van szó az ember keze csúszóssá válik használat közben, viszont a bordázott oldalának köszönhetően nem csúszkál a kezemben, könnyen és egyszerűen használható. Nagyon gyorsan beszívódik és nem marad olajos ragacsos érzet utána és nagyon fincsi illata van ami végig érezhető amíg nem mossuk le. Szerencsére nagyon jól bírja a vizet, kicsit mintha vízlepergető hatása is lenne, viszont fontos, hogy úszás/törülközés után újra alaposan kenjük be magunkat a védelem fenntartása érdekében. Összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a barnulást támogató napolajjal, kényelmes és könnyű használni, nem égtem le a használata mellett. Figyeljetek Ti is a bőrötök védelmére a napozásnál!

A bejegyzés trackback címe:

https://beautycat.blog.hu/api/trackback/id/tr1311811165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása