Göndöríts okosan!

2015. november 13. - BeautyCat

Szeretem göndöríteni a hajam, bár olyan érzésem van, de rendszeresen megküzdök vele. Előkészület, göndörítés és 2 órával később a hajam már inkább simán kócosnak tűik mint szépen formázottnak. Ismerős az érzés? Lauren Conrad-tól lestem el ezeket a tippeket, azóta nincsenek ilyen problémáim.


Ne frissen mosott hajon kezdd a göndörítést!

"Másnapos" hajban sokkal jobban mutatnak a göndör fürtök, szépen egyben maradnak és jóval könnyebben formázható mint a hajmosás után frissen szárított haj. Ha a töveknél túlságosan lelepulna a hajad még mindig tudsz rajta segíteni szárazsamponnal.

Hajmosásnál hagyd ki a balzsamozást

A gazdagabb és egyúttal igazán tápláló balzsamok elnehezíthetik a hajadat, ezáltal sokkal kevésbé lesznek tartósak a loknijaid. Ha mindenképpen szeretnél balzsamozni akkor egy könnyebb formulát válassz, az igazán mély hidratálást pedig hagy meg a következő hajmosásra.

Használj megfelelő termékeket.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy göndörítés után túl sok terméket használnak a tartósabb eredmény érdekében és ezt megfejelik egy jó nagy adag hajlakkal is. Végeredményben kőkemény, ropogós fürtöket kapunk, amit mégsem szeretnénk. Még a hajsütővas használata előtt vegyük elő a texturáló spray-t, vagy bármilyen formázáshoz való terméket és semmiképp ne felejtsük el a hővédőt a hajunk védelmének érdekében. Ha végeztünk a göndörítéssel jöhet a hajlakk, csak óvatosan a mennyiséggel!

Használd a megfelelő formázó eszközt.

Minden hajtípus más és más hozzáállást kíván. Sok hangsúlyt fektetek a hajam védelmére, mivel gyakran formázom ezért a Remington PROtect kerámia hajsütővasat használom. A Hydracare technológiája révén hűs párát permetez a hajamra az extra védelem érdekében és több hőmérséklet beállítás is elérhető rajta, a 25 mm-es továbbfejlesztett kerámia bevonatos sütővas keratin, argán és makadámia olajokat tartalmazó mikro-kondicionálók keverékével átitatva biztosítja a haj fényes, egészséges megjelenését. Jóval kíméletesebb a hagyományos hajsütővasaknál, a hűsítő pára és a 170°C-os optimális frizurakészítési hőmérséklet kombinációjával alacsonyabb hőmérsékleteken is gyönyörű frizurák készíthetők, és ez azt jelenti, hogy ebben az esetben a haj kevesebb sérülést szenved. Nekem nagyon fontos, hogy formázás közben is vigyázzak a hajamra,tegyetek így ti is, hiszen ha szép és egészséges a hajad azt mindenki észreveszi! 

A hullámcsat sokat segít.

Amint leengedted a tincset a hajsütővasról egy hullámcsattal tűzd fel és hagyd így kihűlni. Minden tinccsel csináld meg ezt, amikor végeztél egy kis hajlakkal segíts rá a tartósságra. Ezután óvatosan szedd ki a hullámcsatokat, engedd le a fürtöket és csak az ujjaiddal fésüld át őket. Macerás viszont bombabiztos az eredmény.

Fond be a hajad alvás előtt.


Ha már előre tudod, hogy holnap szeretnél göndör tincseket, akkor dolgozz egy kicsit előre. Fond be a hajad alvás előtt (egy vagy két fonat elég lesz) és másnap amikor formázás előtt kiengeded, szép textúrált hullámok lesznek benne, ez a lehető legjobb alap a formázás megkezdéséhez.

kép: LifeAnnStyle.com
Plusz november 15. és december 31. között ha legalább 5.000 Ft értékben vásárolsz Remington terméket akkor garantált ajándék is jár mellé (női szépségtermékeknél Remington Keratin Therapy hajkefe, férfi szőrtelenítő vagy szépségápolási termékeknél Varta fejlámpa), illetve a regisztrációval automatikusan részt veszel egy sorsoláson, ahol esélyed van megnyerni a fődíjakat, egy 2 személyre szóló szépségnapot, stílustanácsadással vagy egy szintén 2 személyre szóló Formula autó vezetést a Hungaroringen! Regisztrálni ezen az oldalon tudtok: http://remingtonnyeremeny.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://beautycat.blog.hu/api/trackback/id/tr7611811037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása