A tavasz illata - Dabba virágvíz

2016. március 14. - BeautyCat


Pár éve, a nagy nyári melegben vettem életemben először arcpermetet, az első flakon elhasználása óta az arcápolási rutinomban helyet is kapott, mivel érezhető volt a javulás, ettől az egy plusz lépéstől (ami nem mellesleg kb. 5 másodpercet vesz igénybe).

A műszeres bőrelemzésemen látszódott, hogy kifejezetten érzékeny, kipirosodásra hajlamos a bőröm, persze ezt eddig is éreztem, viszont a papíron látott eredmény hatására tudatosan elkezdtem keresni és beépíteni olyan hatóanyagokat és termékeket a rutinomba, amik kíméletesek és nyugtatják a bőröm.

Így esett a választásom a Dabba kamilla virágvizére, hiszen nem túlzás ha azt mondjuk, hogy a kamilla mindenre jó gyógynövény, de tényleg, a kamilla nyugalommal tölti meg a testet-lelket. Bőrön alkalmazva gyulladásgátló hatású, olyan antibakteriális összetevőket tartalmaz, amelyek elősegítik a fertőzés megszűnését. Emellett nagyszerű nyugtató és idegerősítő szer. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek az agy és az idegrendszer ugyanazon részeire hatnak, ugyanúgy nyugtatnak és oldják a stresszt, mint a nyugtatószerek. A kamillának valóban enyhe nyugtató hatása van, de ennél sokkal fontosabb, hogy a testet ellazítja, ezáltal könnyebbé teszi az elalvást. Az aromája kiragad a rohanó hétköznapokból és segít, hogy az elme és a lélek megpihenjen, tökéletesen beleillik az esti arcápolási rutinomba.

Eredetileg száraz és érzékeny bőrre ajánlott a kamillás virágvíz, én vegyes, felszíni vízhiányos bőrre használom és tökéletesen működik. Arctisztítás után, a száraz bőrre spriccelek belőle és erre használok egy hialuronsavas szérumot, ezzel két legyet ütök egy csapásra, hiszen a hialuronsav szuper nedvességmegkötő és egyből bejuttatja a bőrömbe, ahelyett, hogy elpárologna, így a hatóanyagok megfelelő helyre kerülnek. Bármilyen gyulladásra is szuperül működik, nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, alkoholmentes, környezet- és bőrbarát. Nyáron a kiszáradt, kipirosodott bőrre is tökéletes, bár a fényvédő óta ilyenekre szerencsére nem kell gondolnom.


Még több virágvizet találsz a Naurel webshopban, nekem a következő vagy a Vadmálnás vagy a válogatás doboz lesz. mert biztosan nem állok meg egynél. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://beautycat.blog.hu/api/trackback/id/tr5711810953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása