Vichy Normaderm micellás víz problémás, érzékeny bőrre

2016. május 17. - BeautyCat

Már meg sem tudom mondani, körülbelül 5 éve használok micellás lemosót, ennyi idő alatt legalább egy kádnyi mennyiséget elfogyasztottam belőlük és most egy olyan micellás lemosóba botlottam, amit egyszerűen imád a bőröm. A Vichy Normaderm micellás lemosójáról van szó, amit érzékeny, problémás bőrre terveztek.


Zsírosabb bőrre megváltás lehet ez a termék, főleg a nyári hónapokben. Hogy miért? Nem pakolták tele alkohollal (nincs is benne), mint a lemosók és tonikok nagy részét, amit zsíros bőrre ajánlanak, ellenben vannak benne különböző vízmegkötők, amit a vegyes és vízhiányos bőröm igazán értékel. Emellett van még benne Zinc PCA is. A cink önmagában a pattanások ellen hatásos gyulladáscsökkentő, míg a PCA (pyrrolidone carboxylic acid), egy aminosav származék, ami egy a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem (NMF - natural moisterizing factor). A cink PCA állítólag nem csak hogy e kettő összetevő előnyét ötvözi, hanem még csökkenti is a bőr faggyútermelését (amit a cink magában nem tesz meg). Forrás: Krémmánia

Tehát nem szárít, tényleg van gyulladáscsökkentő hatása és csökkenti a faggyútermelést is, amivel minden nyáron megküzd az, akinek vegyes vagy zsíros bőre van. Az arcápolási rutinomban én már csak az arctejes lemosás után használom, ezzel a két lépéssel tuti biztosan tiszta lesz a bőröm és készen áll a hidratálásra. Szempillaspirál lemosásra minden esetben kétfázisú olajos lemosót használok, a szemeim extra érzékenyek, és ha egy kicsi is rajta marad a festékből éjszakára, reggelre begyullad. A kétfázisú lemosó utáni olajos réteget viszont már a Vichy lemosóval tüntetem el, ekkor áttörlöm vele a szememet is, de nem irritálja, nincs csípő-égető érzés.
 

Összességében nagyon-nagyon ajánlom azoknak akiknek vegyes, zsíros és problémás bőrük van, a nyári időszak így is szenvedés ezzel a bőrtípussal, viszont ez a lemosó tud egy kicsit enyhíteni ezen, ami igazán nagy szó! A Vichy Normaderm lemosót a patikákban vagy az iParfüméria webáruházban tudjátok megvenni, 3000 forint körüli áron és rendszeres használat mellett a 200ml kb. 3-4 hónapra elegendő.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautycat.blog.hu/api/trackback/id/tr1811810921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása