állatkísérlet < EU

2013. január 30. - BeautyCat
"Óriási hírünk van!
Az EU 2013. március 11-től betiltja minden olyan kozmetikai termék és összetevő importálását és árusítását  melyeket állatokon teszteltek! 20 évnyi, az állatok jogaiért való küzdelmet követően ez óriási győzelem! Köszönjük mindenkinek a támogatást!"


Amikor ezt a kis bejegyzést megláttam a  The Body Shop facebook oldalán majdnem kiugrottam a bőrömből. Az eredeti, angol nyelvű cikket ITT a cruelty-free international oldalán találjátok. Azt hiszem ennél szebb szülinapi ajándékot nem is kaphatnék. :)

Mi a véleményetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://beautycat.blog.hu/api/trackback/id/tr8911811641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Makeup Universe 2013.01.31. 01:03:31

Biztos én vagyok a pesszimista, de szerintem így is maradnak kiskapuk... Meg most akkor tényleg eltűnnek az állatokon tesztelt kozmetikumok a boltok polcairól? Kíváncsi vagyok.

Névtelen 2013.01.31. 02:16:45

Ha betiltanák a Rossmann/DM/Müller/Douglas stb. bezárhatna, mert a sminktermékek 90%-át nem adhatnák el... és a bevétel nagy részét teszik ki. Itt meg sírna a sok bloggerina h. a kedvenc termékeit nem tudja megvenni és külföldről kell rendelnie... mert igényt tart rá.
Csak megjegyzem h. az jobb lesz ha termékeket elsőre 3. világbeli szerencsétleneken+fizetett európai önkénteseken tesztelik, jobban alszol ha egy szegény nőnek lesz szemgyulladása a spiráltól, mert ő érintkezik vele elsőként (őt nem sajnálod)? Ha bőrirritációja lesz valakinek, mert nem tudták tesztelni egy patkányon? Ja h. így járt, aki csóró az megdögölhet biztos... a termékeket mindig tesztelik, de nem mindegy h. Marcsika a 30. szint aki megkapja vagy az első élőlény. A gyógyszereket ezután is tesztelik állatokon és azzal jóval többet ártanak nekik... mégis kell és jó h. nem elsőre emberen tesztelnek, jó sokan belehalnának.
Az EU foglalkozhatna a családon belüli erőszakkal (amiről szépen hallgat mindenki... de jó h. hetente valaki kinyírja a párját, gyerekét... a rendőrség meg nem lép amíg nem folyik vér) meg a sok éhező gyerekkel aki az iskolában kap csak "normális" ételt. Talán kicsit fontosabb... szerintem.

Névtelen 2013.01.31. 02:21:08

Nem csak smink, ide tartozik akkor a sampon, tusfürdő is pl., szépen zárjuk be drogériákat vagy elég a bolt 1/3-a a többi polc úgyis üres lenne, mert 10 termékből 9-et tesztelnek állatokon és a 10.-et is, csak azt kiadják egy alcégnek h. ne maradjon nyoma. A felszabaduló munkaerő meg így járt... . A gyógyszertári kozmetikumoknak is lőttek... Vichy, LRP és Avene... szép világ lesz, majd mindent az USA-ból rendelünk? Nem hiszem... .

evil-she-devil 2013.01.31. 02:24:28

persze, meg lehetne világbéke is meg egyenlőség mindenkinek..bármit fel lehet hozni, DE ne keverjük már össze állandóan a gyógyszeripar miatti kötelező állatkísérletet a szépségiparban végzett iszonyú mennyiségű állatkísérlettel. mert ugye más a két dolog.. emellett simán el tudom képzelni,h behozzák, egész jó példa erre a közelmúltban történt tojás-tyúkketrec dolog.. ha nem elég nagy a ketrec, nem lehet árulni és hiába sírnak a gazdák (60%a cseszett felújítani és pénzt fektetni ebbe) az EU nem enged. a cégeknek meg lesz annyi esze, hogy vagy megkerülje vagy gyorsan változtasson.

Névtelen 2013.01.31. 07:45:03

Annyira fel van fújva ez az egész...A kísérletekre külön tenyésztenek állatokat és azokon tesztelik a készítményeket (gyógyszerek, smink stb.)..Nem kellene ez a nagy felhajtás, inkább egy egéren/patkányon teszteljék, mint egy szerencsétlen emberen..Vagy akik annyira ellenzik az állatkísérleteket, menjenek ők és ajánlkozzanak önként tesztelőnek, kíváncsi vagyok akkor mekkora szájuk lenne...

evil-she-devil 2013.01.31. 09:00:20

..ja, ha külön erre tenyésztenek állatokat, úgy mindjárt más(!).. de nézhetnénk olyan szemszögből is, hogy akik ennyire az állatkísérletek mellett vannak és ilyen nagy a szájuk igazán kipróbálhatnák, hogy milyen tuti dologból maradnak ki. :)

evil-she-devil 2013.01.31. 09:11:45

Tehát nem akarom, hogy félreértsetek, én nem amellett vagyok,hogy az embereken teszteljék a kencéket (ez nem is lenne normális), hanem a mostani technológiával már lehetséges mesterséges bőrön tesztelni. Van alternatíva csak drágább és innentől a cégek leszarták, könnyebb volt nekik a jól bejáratott és emellett olcsóbb megoldásban gondolkozni. Szerintem EU is azért most döntött az állatkísérletek ilyen szintű tiltása mellett, mert már van más lehetőség és nem abban kell gondolkozni, hogy embereken fognak tesztelni. (kb. 2010 óta lehetséges lett volna ez az alternatíva: http://www.sentientdevelopments.com/2009/11/mass-produced-artificial-skin-to.html )

Lamilla 2013.01.31. 16:01:50

Szia,
Hihetetlen hogy több évnyi huza-vona után tényleg lett egy fix időpont... Csak, és sajnos itt van a csak; nem akarok vészmadár lenni, de nem tudom mennyire lesz ez szigorú, mert például pont a Body shop Magyarországon a L'oreal csoporthoz tartozik, és én akkor már nem veszem meg (egyébként rengeteg termék tartozik hozzájuk). És rengeteg hasonló kissé ködös és tisztázatlan körülmény van, és eltérő a mértéke is annak hogy ki hogyan áll hozzá. Mert én pl. nem csak sminkben és krémekben nem veszek állatokon teszteltet, hanem tisztítószerek, mosóporok esetében sem. A hajfesték az egyedüli aminél nem vagyok biztos (Kallost használok) de nem lehet olyat kapni itthon amit nem tesztelnek (és nem henna), mert pár éve a Wella ilyen volt, de azóta már felvásárolta ki tudja ki. Sajnos ez ilyen.
Persze nyilván az állatokat a kísérletekre is tenyésztik, de ha van más lehetőség akkor miért ne lehetne azt használni? Rossz érzés volt látnom ahogy a kis fehér nyuszikat hozzák a kutatóközpontba (nem sminkeket teszteltek, hanem biológiai kísérlet volt). Biotechnológiában dolgozok, és vannak szövettenyészetek stb. A gyógyszer az egy más dolog, ha nem sminkel az ember, abba nem hal bele..

Lamilla 2013.01.31. 16:11:11

Ja, és az hogy valaki tesztel állatokon, még nem zárja ki hogy embereken is tesztel. Sőt szinte biztos vagyok benne.
süti beállítások módosítása