Eucerin Sun Oil Control napozó krém-gél arcra FF50+

2015. április 14. - BeautyCat

Közeledve a nyárhoz, aktuális téma a fényvédelem. Szerencsére évről-évre egyre többen fordítanak erre figyelmet és óvják a bőrüket a káros sugaraktól. Ennek ellenére még mindig sok embernél mumusnak számít arcra fényvédőt használni, jobb esetben legalább a bőrápolóban vagy az alapozóban található némi fényvédő, de jobb ha tudjuk, hogy ez korántsem elég.

Alapvetően a fényvédővel nem szabad spórolni (2mg/cm2-t kéne eléri, ezt gyakorlatilag elég nehéz kivitelezni), általában a ráírt SPF szám felét tudjuk elérni fényvédővel. Ha belegondolsz, hogy mennyi alapozót és hidratálót használsz, édeskevés az SPF ami benne van mert a töredékét tudod csak elérni a felhasznált mennyiséggel (épp ezért érdemesebb egy magasabb SPF számú fényvédőt használni).

Az arca kent fényvédővel legtöbbször az volt a problémám, hogy nagyon nehezek ezek a krémek, nem szívódnak fel teljesen (általában fizikai fényvédőket használtam) és a fennmaradó vékony filmréteg ragacsos-átfénylős volt, egyáltalán nem kellemes érzés. Már most is olyan szép napsütés van, hogy magasabb SPF számú krémeket tesztelek, így kötöttem ki az Eucerin Sun Oil Control napozó gél-krémnél ami kifejezetten az arcbőr védelmére lett kifejlesztve. A zsíros, pattanásokra hajlamos bőr igényeihez is tökéletesen alkalmazkodik, így problémásabb bőr esetén sem fog rontani a helyzeten. Nem zsíros, vízálló gél-krém formula, emulgeálószer- és illatanyag mentes termék, így érzékeny vagy fényérzékeny bőrre is használható.
Az állaga könnyű, inkább a gél, mint a krém felé hajlik és hála az égnek nincs az a ragacsos nehéz érzés a bőrön amikor használom. Érzékeny a bőröm, de ettől a formulától nem tömődtek el a pórusaim, nem romlott az állapota és nem is kényelmetlen a használata. Nem éreztem, hogy hamarabb fénylett volna át az arcom a korábban megszokottnál, így ez sem okozott problémát (később a kánikulában gondolom változni fog, de nem is hiszem, hogy ezen bármi is tudna segíteni).
Kombinálva a Sun termékcsalád testre való napozókrémével (szintén SPF 50) már úgy érzem, hogy megfelelő védelmet nyújtok a bőrömnek és ha tehetitek nagyon figyeljetek a fényvédelemre ti is.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautycat.blog.hu/api/trackback/id/tr4011811237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása