NIVEA arcápolók zsíros, problémás bőrre

2015. július 26. - BeautyCat
Az arckrém fotózásánál a macskám nem bírta tovább, hogy nem foglalkozok vele, így most ő is lehetőséget kapott a szereplésre :)



Nyáron a kombinált bőröm jellemzője, hogy megvadul és inkább hajlamos zsírosodni, így a speciális igényekhez igazodva ilyenkor a bőrápolási rutinomon is változtatni szoktam. A tisztítás, tonizálás és hidratálás hármas aranyszabálya a zsíros bőrtípus esetében is áll, de kiemelten fontos, hogy a különböző műveletekhez a bőrtípusnak megfelelő termékeket válasszuk. A NIVEA új, zsíros, problémás bőrre kifejlesztett magnolia kivonatot tartalmazó termékcsaládját kifejezetten ezeknek a speciális igényeknek megfelelően fejlesztették ki. Most a termékcsalád 3 tagját teszteltem.

A kínai orvoslásban nagy hagyománya van a Magnolia officinalis és grandiflora kérgéből nyert magnólia kivonat használatának. Aktív hatóanyagai (például magnolol és honokiol), antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásúak, zsíros bőr esetében ezekre hatványozottan szükségünk van. Most hogy lassan kibírhatatlanul meleg az idő nagyon jó szolgálatot tesznek ezek a termékek, a kombinált bőröm kordában tartják és kellemes érzés használni mindegyiket.

1. Tisztítás

Fontos, hogy az arctisztító olajmentes legyen, lehetőleg gél alapú, mely nem hagy filmréteget a bőrön. A túlzásba vitt arctisztítás azonban kiszáríthatja a bőrt, ami még intenzívebb működésre készteti a faggyúmirigyeket. A bőr rendszeres radírozása, az elhalt hámsejtek eltávolítása különösen fontos, ezzel csökkenthető a pórusok elzáródásának, a mitesszerek és pattanások kialakulásának esélye. 


MÉLYTISZTÍTÓ RADÍROZÓ ARCLEMOSÓ (150ml)


Kettős hatású formulája van aktív magnólia kivonattal és tejsavat tartalmazó kék gyöngyökkel. Ezekkel egyszerre segít megnyitni az eltömődött pórusokat és megakadályozni a mitesszerek kialakulását. Finoman hámlasztja és kiegyenlíti az arcbőrt, szerencsére a radírozó szemcsék egyáltalán nem durvák, nem "karcolnak", így kellően gyengéd, mégis hatásos.


2. Tonizálás

Az acne kialakulásában fontos szerepet játszik a Propionibacterium acnes nevű baktérium, mely egyébként a természetes bőrflóra része, és a legtöbbünk bőrén kimutatható. Csak akkor okoz problémát, ha elszaporodik, a megfelelő tonikkal azonban kordában tarthatjuk a baktériumok számát. Az ideális tonik antibakteriális hatásán kívül segít megtartani a bőr természetes savköpenyét, és összehúzza a pórusokat is.


CONTROL SHINE PÓRUSTISZTÍTÓ ARCTONIK (200ml)




Az arctisztító tonik mangólia kivonatot tartalmaz, mely segít megelőzni a pattanások és mitesszerek képződését. Kíméletesen távolítja el a faggyút ami még esetleg a bőrömön maradt tisztításnál és a használata után nem érzem, hogy égne vagy húzódna a bőröm, bár ilyenkor egyből szoktam használni a hidratáló krémemet is.



3. Hidratálás

A zsíros bőr számára is elengedhetetlen a hidratálás, de oda kell figyelni arra, hogy a hidratáló krém olajmentes, könnyű és gyorsan beszívódó legyen, esetleg tartalmazhat mattító pigmenteket is, hogy csökkentse a bőr kifényesedését.



NIVEA NAPPALI ARCKRÉM ZSÍROS, PROBLÉMÁS BŐRRE (50ml)

Könnyed állagú krém, gyorsan felszívódik és nem marad kellemetlen ragacsos filmréteg utána a bőrömön. Ebben is megtalálható a magnólia kivonat, emellett hosszan tartó hidratálást nyújt a pórusok eltömítése nélkül. Segít megelőzni a mitesszerek és pattanások kialakulását, finomítja a pórusokat, és mattítja a bőrt, segít küzdeni a kifényesedés ellen. Alapozó alá is simán használható, nem fog rajta elmászkálni. Még ebben a melegben sem "sok" a bőrömnek, elegendő hidratálást nyújt és kordában tartja a kifényesedést is.




A bejegyzés trackback címe:

https://beautycat.blog.hu/api/trackback/id/tr3211811155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myrkky 2015.07.26. 10:46:28

Én most az All In 1 lemosót használom, ami egész jó termék. Lehet legközelebb a radírozó arclemosót is kipróbálom. A tonikokat is szeretem a márkától. Lehet csak megveszem, csak akkor soha nem fog elfogyni a micellás vizem, amit nem kedvelek..

Eszti www.makeuponabudget.hu 2015.07.27. 16:11:08

A radírozó arclemosókkal sokszor hadilábon állok, mert nagyon nem szeretem ha "karcolósak", viszont ennél tényleg jó, hogy kellően gyengéd mégis eltávolítja az összes elhalt hámsejtet. Én meg pont az All in 1 lemosóval szemezek ha ennek a végére jutottam.. :D
süti beállítások módosítása